Ik ben zo dankbaar. Dankbaar dat ik door veel mensen gesteund wordt in mijn dierenopvang-verhaal. Vorig jaar liet ik aan iedereen weten dat ik eindelijk bezig ben met de officiële opstart van mijn vzw Farm Flora. Een veilige plek waar dieren in nood een permanente thuis vinden. 

Enkele maanden geleden deed ik voor het eerst een oproep om hulp aan jullie allemaal. Ik moest mijzelf dwingen om een beetje hulp te vragen. Want, geloof mij, het is een heel bizar gevoel om hulp te vragen aan mensen… Maar, ik had en heb in de toekomst weinig keuze wil ik de vzw doen slagen.

Op al die maanden tijd heb ik al heel wat materiële steun mogen ontvangen. Ongelofelijk! Ik heb er geen woorden voor. Van heel wat mensen die ik persoonlijk ken mocht ik spullen ontvangen, maar ook van mensen die ik eigenlijk nooit persoonlijk heb ontmoet. Daar word je toch even stil van… Ik mocht heel wat bedjes, benches, dekens, handdoeken, dierenvoeding, speelgoed, poetsmiddelen, restjes hout, centjes (!) en nog veel meer ontvangen. 

De steun die ik ontvang op emotioneel vlak is minstens even belangrijk. Wanneer ik een droevig verhaal post over een van mijn diertjes mag ik zoveel mooie woorden ontvangen. Er wordt mij telkens een hart onder de riem gestoken. Jullie beseffen niet hoeveel kracht mij dit geeft. Kracht om door te gaan. Niet iedereen heeft de middelen om te doneren of iets te schenken. Maar, wanneer ik dan al die prachtige berichtjes en telefoontjes krijg om mij moed in te spreken, besef ik wat voor een geluksvogel ik ben. Hoeveel mensen meeleven, wondermooi…. 

Dank jullie wel! Uit het diepste van mijn hart. Bedankt, bedankt en bedankt! Zonder de steun van jullie is dit Farm Flora-verhaal gewoon onmogelijk om te realiseren. Financieel en emotioneel is dit een zware dobber. Toch zou ik dit mooie avontuur voor niks of niemand willen inruilen. Sterker nog: ik kan niet wachten om de vzw nog groter te maken en om nog véél meer dieren te kunnen opvangen. 

Als ik zie hoeveel dierenvrienden er zijn, vult mijn hart zich met dankbaarheid en hoop. Hoop op een betere toekomst voor bepaalde dieren(soorten). Dankbaar dat er zoveel mensen hun steentje bijdragen om dieren in nood te helpen. Iedereen op zijn eigen manier. 

Ik ga dit nooit vergeten. Elke dag word ik aan jullie goedheid herinnerd. Als ik een van mijn honden passeer die lekker ligt te dromen op een van jullie gedoneerde mandjes. Of als ik mijn varkentjes zie genieten van hun gedoneerd voedsel. Of wanneer ik een berichtje ontvang met bemoedigende woorden. Of als ik jullie zelf een dier zie adopteren. Of wanneer jullie vol afschuw reageren op social media bij het zien van dierenleed. Dan weet ik dat er gelukkig nog zoveel mensen zijn die oprecht om dieren geven. Jullie maken de wereld mooier. 

Bedankt voor alles. Namens de stemloze, de dieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *